Forhindre besøk av insekter i hjemmet

Insekter i hjemmet kan være til sjenanse gjennom hele sommeren. Mange ser på insekter i hjemmet som noe som kan gjøre den norske sommeren plagsom. Insekter er så små at det kan være vanskelig å sikre seg mot at de trenger inn. Det første rådet for å unngå insekter vil være å skaffe seg et insektnett fra insektnett.com. Med insektnett på dører og vinduer får insektene minimale sjanser til å komme seg inn. Det er også andre ting man aktivt kan gjøre før man får installert insektnettene dine, eller for å supplere den forebyggende effekten av disse.

 

Unngå å tiltrekke insekter

Det første steget på veien for å hindre insekter i hjemmet er å hindre insekter i å komme inn på tomten din. Hvis du kan minimere sjansene for at insekter finner veien til tomten din, har du et veldig godt utgangspunkt for å holde dem ute fra huset ditt. Hvis du for eksempel har frukttrær i hagen din, er det lurt å sørge for å fjerne nedfallsfrukt. Insekter tiltrekkes av søte dufter. Sterkt luktende mat og nedfallsfrukt er noe av det som kan tiltrekke seg mange insekter, og som ofte blir oversett som et problem. Har du stillestående vann i hagen, er dette også en ting som tiltrekker mygg. Stillestående vann gir perfekte yngleforhold for myggen, og hvis de først har mulighet til å yngle, kan de være vanskelig å bli kvitt. Gå derfor gjennom hagen etter steder med stillestående vann, for eksempel plastdeksler, dekk eller lignende der det kan samle seg vann, og fjern disse.

Vil du vite mer om de små plageåndene? Les disse artiklene:

 

Hold insektene ute fra huset ditt

Hvis insektene finner veien inn i huset ditt til tross for ulike forholdsregler du har tatt ute og til tross for at du har satt opp insektnett, er det ulike tiltak du kan gjøre inne for å holde insektene i sjakk. Mange forteller om dufter som ulike insekter ikke liker, og som kan brukes for å holde dem ute. Veps liker ikke lukten av basilikum. En basilikumplante i vinduskarmen, eller andre steder der vepsen risikerer å trenge inn, kan derfor være en god idé. En tomatplante ved døren kan holde fluene ute, og litt sitronsaft i et glass får myggen til å fordufte. I tillegg kan du ta litt lavendelekstrakt i en forstøver og spraye det på utsiden av vinduer og dørkarmer, da dette også skremmer bort insekter og holder hjemmet ditt fritt for ubudne gjester.

Ønsker du en mer permanent løsning som ikke krever vedlikehold på samme måte som ovenfor, kan du vurdere:

Via en av våre samarbeidspartnere kan du få råd og tips. Vi kan også kontaktes på e-postadresse kontakt@insektnett.com.

Sist, men ikke minst, er du mer enn velkommen til å bestille en profesjonell oppmåling via kontaktskjemaet vårt.