Vi er eksperter på å sikre sensitive innemiljøer mot forurensning fra insekter.

Her har vi samlet alt du trenger å vite om insektene som produktene våre holder ute fra titusenvis av danske, svenske og norske hjem, og fra kjøkken, sykehjem, institusjoner, sykehus, produksjonslokaler, lager og mange andre typer næringslokaler.

Har du problemer med flygende insekter, har vi løsningen.

 

Fordeler med et insektfritt inneklima

Summingen fra en flue kan være irriterende – men konsekvensene av en sur smiley kan være mye verre enn boten; produksjonsstans og dårlig rykte er ethvert kjøkkens mareritt. Selv hos bedriftskunder som ikke får jevnlige besøk av Mattilsynets kontrollører, kan det være fordeler å hente fra å ha et godt vedlikeholdt produksjonsmiljø der kvalitet er i høysetet.

 

Hvordan holde insektene ute

Insektene kan ikke skape trøbbel så lenge de holdes utenfor følsomme inneklimaer, uansett om det er din private stue hjemme eller operasjonssalen på et sykehus. Til husholdningsbehov er det enkelte små ting du kan gjøre selv uten store investeringer i fluenett.

 

Vedlikehold av fluenett

Insektbeskyttelse hos private så vel som næringsdrivende, for eksempel for forebygging av Campylobacter i hønsehus, må vedlikeholdes riktig, spesielt for de ulike bedriftsløsningene for insektbeskyttelse, der manglende overholdelse kan få alvorlige konsekvenser.

  • Les vår veiledning om vedlikehold av fluenett her

 

Verdt å vite om insekter

I kampen mot krypene kan det være fordelaktig å vite mer om insektene og deres atferd. Her har vi samlet generell kunnskap om de insektene vi oftest hjelper våre kunder med å håndtere, som forhåpentligvis kan hjelpe deg til å oppnå et bedre inneklima.

 

Forskning og forebygging av smitte

OK Miljø A/S deltar aktivt i forskning om insektbeskyttelse som en del av løsningen for å forebygge smitte, også innenfor landbruket.

Dette gjør de blant annet som leverandør av fluenett for forebygging av Campylobacter i fjørfebestander.

 

Plass til alle

Du må ikke tro at vi avskyr insekter eller anbefaler bruk av gift for en utryddelse av fluer, snarere tvert imot. Vi er veldig bevisste på insektenes plass i økosystemet og vet at flere gjør en aktiv innsats for å bevare insektenes naturlige leveområder – eller bygger nye for dem. Derfor er vi også glade for tiltak som det danske Vild Med Vilje og kommer her med våre forslag til hva du kan gjøre.