Bedre hygiene med et insektfritt hjem

Insekter er overalt rundt oss. Ofte legger man ikke merke til dem før de har kommet seg inn og flyr rundt i hele huset, inkludert kjøkkenet. Insekter bærer med seg mye bakterier som de overfører til alt de setter seg på. En flue kan for eksempel legge igjen 1 941 000 bakterier på maten din, og på en varm sommerdag, som er den beste tiden for insektene, blir disse fort enda flere.

Et insektfritt hjem er derfor også et rent hjem – av flere årsaker. For det første betyr et insektfritt hjem at du unngår de mange bakteriene som insektene bærer med seg. Dette alene er nok til at mange strekker seg langt for å få et insektfritt hjem. Noe av det som tiltrekker seg insekter i særlig stor grad, er utildekkede matrester, som på en varm dag fort kan bli dårlige og utvikle bakterier.

Et rent og hygienisk hjem er derfor ikke bare et resultat av et insektfritt hjem, det kan også være årsaken til at insektene holder seg unna. Hvis du derimot ikke holder hjemmet rent og sørger for å sette mat tilbake i kjøleskapet, kan dette føre til et enda mer uhygienisk hjem ved å tiltrekke seg insekter som bærer med seg enda flere bakterier.

Les om flere fordeler med myggnett her, eller fordyp deg i hvordan du unngår insekter i hjemmet.

 

Færre kjemikalier i et insektfritt hjem

Når insektene først er innendørs, velger mange å ty til ulike insektsmidler og kjemikalier for å bli kvitt dem. I et insektfritt hjem kan du imidlertid unngå å bruke slike midler. Dersom plagen fra insekter har blitt for stor, må det ofte settes inn drastiske tiltak, og dette kan være til sjenanse for beboerne – i verste fall med fare for helsemessige konsekvenser.

Har dere barn i hjemmet, er det spesielt lurt å unngå bruk av kjemikalier i hjemmet. Stedene der små barn ferdes, er ofte de samme stedene insekter ferdes. Bruker du insektgift eller andre kjemikalier med sikte på å bekjempe insekter, risikerer du at små barn kommer i kontakt med dem.

Hvis du vil holde inneklimaet rent og myggfritt, kan du vurdere en dør med insektnett eller ha vinduer utstyrt med myggnetting. Via en av våre samarbeidspartnere kan du få en profesjonell oppmåling. Du kan også kontakte oss på kontakt@insektnett.com eller fylle ut kontaktskjemaet vårt.