Pene fluenett hele året

Fluenett til vinduer og dører skal helst være så diskret som mulig, og gjerne helt usynlig. For at dette skal være mulig, må de rengjøres og lagres riktig. Dette sikrer at de holder seg flotte og funksjonelle i mange år.

Vedlikehold består av

 1. Riktig demontering
 2. Sikker håndtering
 3. Rengjøring
 4. Innpakking
 5. Oppbevaring

I tillegg vil vi også gjennomgå:

 1. Generelt vedlikehold
 2. Velg riktig insektnett fra starten
 3. Klargjøring til våren

Bruk lenkene ovenfor for å hoppe videre i teksten eller fortsett å lese nedenfor.

1. Riktig demontering

Fjerning av fluenettet må utføres riktig for ikke å skade nettet, noe som gjør at de er enkle å montere igjen når insektene kommer tilbake om våren.

Den første utfordringen du møter når du har tenkt deg å sette fluenettene på vinteroppbevaring, er å få dem ned fra vinduskarmen.

Som oftest vil det bare være mulig å fjerne nettet og rammen, og dermed la selve monteringsskinnen sitte igjen. Neste vår er det da superenkelt å sette nettet tilbake på plass igjen.

Det er en god ide å bruke samme prosedyre når du demonterer som ved montering, og bare gå baklengs i prosessen.

Hvis du har et nett fra Insektnett.com, kan du alltid ringe på tlf: +45 98 54 43 11 og få veiledning for demontering.

2. Sikker håndtering

For å unngå skader på nettet, skal det håndteres riktig. Det betyr:

 • Sett gjerne nettene hevet fra bakken slik at du ikke risikerer å tråkke på dem.
 • Nettene tåler ikke trykk, og kan bli slappe og få buler hvis de blir utsatt for vekt.
 • Plasser bare nett av samme størrelse oppå hverandre, slik at det bare er rammene som utsettes for trykk.
 • Hvis du følger disse rådene for ikke å belaste nettene dine, sørger du for at de holder seg pene i lang tid.

3. Rengjøring av fluenettet

Fluenett er diskrete og elegante, men hvis de blir skitne, blir de fort veldig synlige, noe som ødelegger den rene stilen. Det er derfor viktig å holde nettene rene slik at det fine nettmønsteret ikke blir skittent.

Det beste du kan gjøre er å rengjøre fluenettet, myggnettet og insektnettet regelmessig. Hvis det først samler seg smuss, vil det bli vanskelig å rengjøre insektnettet siden nettmønsteret er så fint at ikke alle rengjøringsverktøy kommer skikkelig til.

Regelmessig rengjøring av fluenettet fungerer best med en hageslange eller lignende. Hvis du skyller insektnettet regelmessig med rent vent for å forhindre at smuss setter seg fast, slipper du også å stå og skrubbe og slite med å få bort urenhetene senere.

Hvis smusset allikevel har satt seg fast, kan du bruke en svamp eller en myk børste til å skrubbe insektnettet med. Bruk evt. litt vaskemiddel slik at du ikke trenger å skrubbe for hardt.

Insektnett kan rengjøres med alle vanlige rengjøringsmidler.

Rengjøring av fluenett, myggnett og insektnett kan gjøres mens det er montert på vinduet, eller du kan fjerne det før rengjøring.

Hvis du bare skyller myggnettene i rent vann eller tørker dem av med en fuktig klut for å fjerne støv i hverdagen, er det lettere å bare la dem sitte fast i vinduskarmen. Er det snakk om en større rengjøring av fluenettet med børste og såpe, er det imidlertid en god ide å demontere myggnettene først. For det første unngår du å skitne til vinduer og deretter måtte vaske vinduene. For det andre gir det deg bedre kontroll over myggnettet ditt, og du kan lettere finne stedene som trenger rengjøring ettersom du kan snu og rotere myggnettet etter behov.

Rullenettet og DUO-Plissé-modellene behøver imidlertid ikke å fjernes før rengjøring.

4: Innpakning

Pakk nettene dine i stiv papp hvis de skal oppbevares over vinteren. Det er ekstra fint hvis du pakker de enkelte nettene og deretter stabler dem slik at nettene ikke blir utsatt for trykk. I tillegg kan et gammelt laken eller annet mykt stoff brukes til å pakke inn fluenettene dine.

5: Et uforstyrret sted for lagring av insektnett

Det spiller overhodet ingen rolle hvor du oppbevarer insektnettene dine om vinteren. I utgangspunktet bør man bare finne et sted der nettene kan ligge trygt og uforstyrret om vinteren.

Det er viktig at stedet du velger for oppbevaring av insektnett ikke er et sted hvor folk som går forbi kan overse nettene og tråkke på dem.

Et hjørne i den mørke garasjen eller skuret er med andre ord ikke nødvendigvis det rette stedet. Derimot kan et loft hvor det ikke kommer andre være et bra sted, siden det bare er deg selv som kommer og går der.

Vedlikehold generelt

Vedlikehold av fluenettet kan etter hvert bli nødvendig. Vær og vind kan til slutt føre til at insektnettene, fluenettene og myggnettene ikke sitter så stramt i rammene.

Dette har ingen innvirkning på funksjonaliteten. Men hvis du vil ha pene insektnett i mange år, blir du nødt til å gjøre noe med det.

Det er ikke nødvendig å skifte nett. Du behøver bare å stramme nettet, så blir nettene som nye igjen.

Hvis du på forhånd vet at insektnettene dine risikerer å bli utsatt for hard behandling av for eksempel barn eller dyr, kan du ta forholdsregler allerede før du bestiller insektnettet.

Velg riktig insektnett

Vanlige myggnett av glassfiber er ikke laget for å tåle riper, trykk, støt og lignende, og derfor kan hard behandling fra f.eks. barn og dyr raskt føre til at myggnettene dine blir stygge.

Du kan med fordel få montert et barne / hundegitter som beskytter insektnettdøren mot sammenstøt som ellers ville forårsake bulker i nettet, og i verste fall nødvendig utskifting. Hvis du er i tvil om hvilke nett som passer dine behov, kan du kontakte oss for en uforpliktende samtale.

Klargjøring til våren

Det beste med å følge ovennevnte råd er at du helt unngår vårforberedelser!

Bare pakk ut nettene og monter dem der de satt så snart solen begynner å titte ut igjen til våren.

Trenger du nye fluenett, insektnett eller myggnett? Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale om dine behov.